Bel mij terug  Nieuws / Zonder doelgroepverklaring geen premiekorting

  Zonder doelgroepverklaring geen premiekorting

  Nieuws

  Zonder doelgroepverklaring geen premiekorting

  Per 1 juli van het jaar 2014 kunt u profiteren van een premiekorting voor het aannemen van jongeren die uit de WW of bijstand komen. Om de premiekorting te kunnen toepassen, moet de jongere wel een doelgroepverklaring aanvragen bij UWV of de gemeente.

  Zoals u heeft kunnen lezen in het bericht ‘Premiekorting tot € 7.000 voor aanname jongere’ kunt u de nieuwe premiekorting alleen toepassen, als u voldoet aan een aantal voorwaarden. De werknemer moet tussen de 18 en de 27 jaar oud zijn bij het aangaan van het contract, het contract moet minimaal zes maanden gelden en de werknemer moet ten minste 32 uur per week werken. U moet daarnaast kunnen bewijzen dat de werknemer op het moment dat hij bij u aangenomen werd, recht had op een WW- of bijstandsuitkering. Dat bewijs levert u door de werknemer een doelgroepverklaring aan te laten vragen.

  Verklaring bewaren in de salarisadministratie

  De werknemer is degene die de doelgroepverklaring moet aanvragen. Als hij een WW-uitkering ontvangt, kan hij dat sinds 1 mei doen bij UWV. Ontvangt hij een bijstandsuitkering, dan is de gemeente de instantie die de verklaring afgeeft. De aanvraag bij het UWV kan telefonisch via UWV Telefoon Werknemers: 0900 92 94 (lokaal tarief). De werknemer kan er bij de aanvraag voor kiezen om UWV te machtigen, om de doelgroepverklaring rechtstreeks aan u te sturen. U bewaart de verklaring vervolgens bij de salarisadministratie en kunt de premiekorting toepassen. Ook als u premiekorting wilt toepassen, omdat u een werknemer heeft aangenomen die vijftig jaar of ouder is, heeft u zo’n doelgroepverklaring nodig. Het aanvragen van die verklaring gaat op dezelfde manier als bij een jongere werknemer.

  Meer informatie premiekorting

  Zodra u de doelgroepverklaring heeft ontvangen, kunt u de korting op de verschuldigde premies werknemersverzekeringen toepassen. De hoogte van de korting kunt u berekenen op subsidiecalculator.nl. Voor meer informatie over de premiekortingen checkt u de vaktool ‘Premiekortingen bij indiensttreding van nieuwe werknemer’.

  Neem contact op met Recura

  Wilt u weten hoe Recura u kan helpen bij het toepassen van uw premiekortingen? Neem dan contact op met Recura door het bijgevoegde formulier in te vullen.

  Contact

  Neem contact met op met Recura

  Reviews

  «   Nieuwsoverzicht