Bel mij terugDiensten / Verzuimbegeleiding

Nieuwe aanpak Verzuimbegeleiding 

Ziekteverzuim kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden. Gemiddeld kost een zieke medewerker de werkgever 250 euro per dag. Wist u dat de helft van het verzuim een psychische oorzaak heeft, net als veel lichamelijke klachten die niet medisch verklaarbaar zijn? Bij zulke klachten richt de eerstelijnszorg zich vaak vooral op het weer kunnen functioneren in het dagelijks leven, niet in het werk. Recura doet het anders. Onze verzuimbegeleiding brengt uw ziekteverzuim – en daarmee uw kosten – dankzij een directe aanpak met ten minste 20% omlaag.

Iedere ziekmelding is anders

Ieder mens en iedere ziekmelding is anders. Daarom bij Recura geen standaardproces. Onze specialisten inventariseren bij een ziekmelding of er aanleiding is om actie te ondernemen en zo ja, welke actie. Daarbij staat ons maar één doel voor ogen: uw werknemer weer aan de slag krijgen. Financieel adviesbureau Recura heeft alle deskundigheid in huis en is daarnaast ook nog specialist in sociale zekerheid. Zo maken wij bij onze verzuimbegeleiding eerst eventueel een scan om te achterhalen voor welke werknemers wel en geen loonbetalingsverplichting geldt. Die geldt namelijk niet voor alle werknemers en in de praktijk blijkt dat werkgevers vaak onterecht voor zieke medewerkers betalen.

Verzuimabonnementen

Het is noodzakelijk om de oorzaken van verzuim continu te peilen en erop te sturen. Bij Recura kunt u kiezen uit 3 verzuimabonnementen basis, business en premium.

Dit levert onze verzuimbegeleiding u op:

  • Uw werknemer gaat zo snel mogelijk aan het werk, met de focus op duurzaamheid.
  • Uw WVP-dossier wordt versterkt.
  • Het risico op langdurig verzuim vermindert.
  • U wordt deskundig ondersteund en meegenomen in het proces, maar niet meer dan noodzakelijk belast.
  • U beheerst het WGA-instroomrisico.

Meer informatie?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn of is een keer sparren met een expert van Recura? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

«   Diensten

Reviews

Maak een afspraak

Wilt u weten in hoeverre u binnen uw organisatie het ziekteverzuim omlaag kunt brengen? Laat hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.