Bel mij terug  Diensten

  Schadelastbeheersing WGA

  Besparen dankzij Schadelastbeheersing WGA

  Een van uw medewerkers is deels arbeidsongeschikt. Na 2 jaar Ziektewet en onvoldoende re-integratiesucces, volgt de WIA-keuring. Blijkt uw werknemer niet meer op het oude niveau te kunnen werken, dan gaat deze uit dienst en krijgt een WGA-uitkering (Werkhervattingsregeling gedeeltelijk arbeidsgeschikten). U blijft echter 10 jaar financieel verantwoordelijk; totale kosten: gemiddeld 130.000 euro per persoon. Als u hiervoor verzekerd bent (eigenrisicodrager WGA), gaat u een hogere premie betalen. Bent u geen eigenrisicodrager, dan zult u de rekening van het UWV ontvangen. In beide gevallen is het daarom belangrijk om uw ex-medewerker te begeleiden naar re-integratie. U kunt immers flink besparen met de schadelastbeheersing WGA. Recura adviseert u hier graag over.

  Het derdespoortraject

  Schadelastbeheersing WGA van financieel adviesbureau Recura richt zich eerst op de inzetbaarheid en het loonverlies van uw ex-medewerker. Mocht deze meer dan 35% loonverlies hebben, dan maken wij met u een plan van aanpak om de ex-werknemer te begeleiden naar passend ander werk, oftewel het derdespoortraject. Wellicht kunt u met extra inzet, bijvoorbeeld via uw eigen netwerk, die ene baan makkelijker dichterbij brengen dan het UWV. Lukt dit, dan stopt de WGA-uitkering aan uw ex-werknemer en bespaart u de bovengenoemde extra kosten. U kunt ook samen met uw ex-medewerker de mogelijkheden benutten die het UWV wel biedt. Heeft dat succes, dan bespaart u eveneens.

  Dit levert re-integratie derde spoor u op

  •  Besparing op uw verzekeringskosten of het UWV
  •  Duurzame plaatsing van uw ex-werknemer
  •  Goodwill en een goede verstandhouding

  Een toekomstbestendige salarisadministratie

  Wilt u reeds vooruit denken en uw salarisadministratie toekomstbestendig maken? Lees dan in het bijgevoegde e-book hoe u in vier stappen een flexibel en overzichtelijk salarisadministratie kunt bereiken.

  Zie ook Besparing dankzij eigenrisicodragerschap

  Download

  E-book - In 4 stappen naar een toekomstbestendige salarisadministratie voor het mkb

  Download het e-book Wilt u toewerken naar een overzichtelijke en flexibelere salarisadministratie? En wilt u zich...

  Download

  Reviews