Bel mij terug  Diensten

  Eigenrisicodragerschap WGA

  Besparing door eigenrisicodragerschap

  De premie voor de gedifferentieerde Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) blijft stijgen. Hoewel de verwachting is dat de WGA op termijn volledig geprivatiseerd wordt, gaat de publieke premie de komende jaren alleen maar verder omhoog. Als u publiek verzekerd bent, dus bij het UWV, kan het daarom financieel interessant zijn om de overstap naar het zogeheten eigenrisicodragerschap (ERD) te overwegen. U betaalt dan geen premie meer, maar draagt zelf het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw (ex-)werknemers en bent verantwoordelijk voor de betaling van de WGA-uitkering en re-integratiekosten.

  Zo werkt het ERD-onderzoek van Recura

  Is het eigenrisicodragerschap de juiste keuze voor uw organisatie? Hoe verzekert u dan de risico’s en welke besparing levert het u op? Financieel adviesbureau Recura onderzoekt graag uw mogelijkheden. Ons ERD-onderzoek biedt u een volledig en diepgaand inzicht in alle financiële, organisatorische en personele consequenties van een eventuele overstap. Na afloop ontvangt u een uitvoerige rapportage, waarin alle aspecten van het eigenrisico dragen staan omschreven. Als blijkt dat het voor u als werkgever niet aantrekkelijk is om uit het publieke bestel te treden, weet u na de grondige analyse van Recura in ieder geval exact waar u aan toe bent.

  Twee overstapmomenten

  U kunt op twee momenten in het jaar overstappen naar het eigenrisicodragerschap: per 1 januari en per 1 juli. Drie maanden daarvoor moet u de aanvraag indienen, dus uiterlijk 1 oktober of 1 april.

  Advies wanneer u al eigenrisicodrager bent

  U bent al een aantal jaren eigenrisicodrager voor de WGA. Heeft u zich wel eens afgevraagd of u het maximale uit uw verzekering haalt? En biedt de verzekeraar wel wat bij het afsluiten is toegezegd? Ons ERD-onderzoek geeft u inzicht in alle mogelijke vragen en inventariseert verbeterpunten. Wij adviseren en ondersteunen u bij de implementatie van de benodigde aanpassingen. Wellicht loopt binnenkort uw verzekering af en moet u kiezen voor verlenging of een andere verzekeraar. Ook dan brengt ons onderzoek de mogelijkheden in kaart, inclusief een eventuele terugkeer naar het UWV.

  Dit levert ons EDR-onderzoek u op:

  • Snel inzicht in uw WGA-lasten
  • Advies over mogelijke besparing op uw WGA-lasten
  • Advies over beperking van uw WGA-risico: wel of niet herverzekeren?
  • Inzicht in de werking van de WIA en de gevolgen van privatisering van de WGA

  Een toekomstbestendige salarisadministratie

  Wilt u reeds vooruit denken en uw salarisadministratie toekomstbestendig maken? Lees dan in dit e-book hoe u in vier stappen een flexibel en overzichtelijk salarisadministratie kunt bereiken.

  Zie ook ons unieke loonkostenonderzoek.

  Download

  E-book - In 4 stappen naar een toekomstbestendige salarisadministratie voor het mkb

  Download het e-book Wilt u toewerken naar een overzichtelijke en flexibelere salarisadministratie? En wilt u zich...

  Download

  Reviews