Bel mij terug  Nieuws / Klantverhaal: Het is toch zonde om geld te laten liggen?

  Klantverhaal: Het is toch zonde om geld te laten liggen?

  Blog

  Klantverhaal: Het is toch zonde om geld te laten liggen?

  “Het is toch zonde om geld te laten liggen”

  Ondernemer in beeld | Pieter van Herk – HTM Specials

  Zelf sta je niet altijd stil bij de financiële voordelen die te behalen zijn voor het in dienst nemen en houden van bepaalde personeelsleden. Pieter van Herk van vervoersbedrijf HTM Specials kreeg door de inspanningen van een financieel adviesbureau vele duizenden euro’s terug. “Zo werkte er bij ons iemand die 4 jaar geleden in de ww gezeten had. De externe adviseuse wist ons meteen te vertellen dat we nog recht hadden op subsidie, zelfs na al die jaren!”

  De adviseuse scande de personeelsdossiers van HTM Specials en pikte de geld opleverende dossiers er meteen uit. “We bleken tot dan toe een groot bedrag te hebben laten liggen,” vertelt Pieter van Herk. “Ik heb zelfs gezien dat het mogelijk is 25.000 euro voor één personeelslid terug te krijgen! Voor ons heeft het adviesbureau uiteindelijk meer dan 300 euro per werknemer teruggehaald.”

  Kosteloos loonkostenonderzoek

  Als interim controller bij HTM Specials in Den Haag adviseert Pieter van Herk de directie over strategische vraagstukken en is hij bezig met het optimaliseren van financiële processen. HTM Specials houdt zich bezig met het regelen van personenvervoer en het bedrijf heeft veel taxichauffeurs in dienst. Voor die beroepsgroep in het mkb blijken veel regelingen te zijn, zo ontdekte Pieter in 2014. Nadat hij op een beurs getriggerd werd door de mogelijkheid tot een kosteloos loonkostenonderzoek, is hij hierop ingegaan en heeft financieel adviesbureau Recura veel geld voor HTM Specials teruggehaald. Geld wat van HTM Specials was, maar waarvan ze het bestaan niet wisten.

  Regelingen voor ex-ww’ers en ouderen

  Chauffeur is een interessant beroep voor mensen die in de ww zitten of uit een faillissement komen. Vooral veel ouderen komen moeilijk aan een nieuwe baan en gaan op latere leeftijd hun rijbewijzen halen, zodat ze overal aan de slag kunnen. “De regelingen die gelden voor deze groepen mensen zijn uiteenlopend en veranderen nogal eens, vandaar dat we zelf niet van het bestaan wisten. De adviseuse van Recura was wel op de hoogte en heeft een aanzienlijk bedrag boven tafel getoverd voor ons!” vertelt Pieter.

  Meer mogelijkheden dan je denkt

  “Ik ben niet alleen gewezen op de besparingen in het geval van ouderen of (ex-)werklozen. Ook personeelsleden die naast hun werk een hbo-opleiding volgen, blijken je als werkgever een premiekorting op te leveren. En heb je een goed jaar achter de rug wat betreft ziekteverzuim? Dan gaat je wia-premie omlaag voor de hele loonsom! Hier moet je echter wel zelf achteraan. Je krijgt het geld niet automatisch terug. Vaak zijn regelingen ook nog eens tijdelijk, dus je moet er op tijd bij zijn. Als je geen expert in huis hebt die alles weet over deze belastingvoordelen, is een financieel adviseur wat mij betreft onmisbaar,” aldus een overtuigde Pieter. “En heel cliché maar tegelijkertijd heel erg waar: hij of zij verdient zichzelf altijd terug.”

  Niet geschoten is altijd mis

  Pieter heeft het vaak genoeg gezien in zijn werkveld. “Veel ondernemers en financieel managers vinden het lastig om financieel advies te vragen of hulp te accepteren. Vooral als dat advies binnen hun eigen vakgebied ligt. Dat kan voelen alsof je je eigen werk onderuit haalt of je boekhouder niet vertrouwt. Toch raad ik je aan om over je eigen ego heen te stappen! Het inschakelen van een financieel deskundige kan resulteren in 2 uitkomsten. Óf hij haalt heel veel geld voor je terug dat je kennelijk hebt laten liggen, óf je krijgt de bevestiging dat je boekhouder het goed heeft gedaan, je loonadministratie goed werkt en alle mogelijkheden al worden benut. Beide scenario’s kosten je niks en leveren je veel op. Dus waarom zou je überhaupt twijfelen?”

  Werkwijze financieel adviesbureau

  Externe adviesbureaus werken meestal op ‘no cure no pay’ basis. “Dit gold voor Recura ook,” legt Pieter uit. “De adviseuse kwam een tijdje bij ons over de vloer en pakte alles zelf op. Ze zocht alle bewijsstukken en leverde deze (na onze goedkeuring) ook zelf aan. Soms vroeg ze medewerkers of de directie om hun toestemming, maar verder voerde ze alles zelfstandig uit. Ze was voor ons letterlijk goud waard! Ik heb haar dan ook al aangeraden bij diverse vrienden en bekenden die zelfstandig ondernemer zijn. Ook en misschien wel juist in deze tijd maakt een goede financieel adviseur echt het verschil.”

  Ook besparen?

  Wilt u weten of Recura ook voor uw organisatie financieel voordeel kan behalen? Vul het bijgevoegde formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  (bron MKB Servicedesk)

  Contact

  Neem contact op met Recura

  Reviews

  «   Nieuwsoverzicht