Bel mij terug  Nieuws / Houd de regie over uw salarisadministratie

  Houd de regie over uw salarisadministratie

  Blog

  Houd de regie over uw salarisadministratie

  Houd de regie over uw salarisadministratie

  Het uitvoeren van uw salarisadministratie kan een tijdrovende en frustrerende bezigheid zijn. Zeker in het mkb, waar ondernemers niet altijd een financieel professional in huis hebben, is het een taak die men liever kwijt dan rijk is. Niet alleen wordt kostbare tijd opgeslokt door het uitvoeren van de salarisadministratie, ook kan het extra kosten met zich meebrengen om de kennis van het personeel bij te spijkeren. Handige softwarepakketten kunnen hiervoor een uitkomst bieden en u een hoop werk uit handen nemen.

  Hoge kosten voor het mkb

  In het midden- en kleinbedrijf heeft niet iedere onderneming financieel of boekhoudkundig onderlegd personeel ter beschikking. Vaak wordt de salarisadministratie daarom maar uitgevoerd naast de daadwerkelijke werkzaamheden van een manager, office manager of hr-professional. Het is lastig voor de verantwoordelijke in kwestie om in deze situatie het overzicht te behouden en de administratie foutloos en betrouwbaar uit te voeren. Extra personeel hier specifiek voor aannemen is duur, evenals aanvullende cursussen: de werkgeverslasten zijn soms (te) hoog in deze situatie.

  Groei in uw personeel

  Bij grotere organisaties is er vaak wel personeel aanwezig met de financiële knowhow om de salarisadministratie tot een goed einde te brengen. Een andere uitdaging die hier vaak de kop op steekt is het personeelsverloop, dat meegroeit naarmate de organisatie opschaalt. Zo wordt het steeds lastiger om overzicht te houden over de salarisadministratie: het aan- en afmelden van personeel in het bestand en het archiveren van persoonsgegevens kan al snel uitlopen tot een flinke dagtaak.

  Onnodige kosten

  In de zojuist benoemde scenario’s komt het erop neer dat de salarisadministratie uw bedrijf een hoop geld kost. Tijd die u beter had kunnen besteden aan uw kerntaken kan indirect in de kosten lopen. Eventuele opleidingsgelden voor het opleiden van personeel dat de salarisadministratie op het bord krijgt, kost u vaak ook nog eens een flinke smak geld. Het zoeken naar een overzichtelijke, betaalbare, maar vooral ook punctuele oplossing is niet zo makkelijk als het lijkt.

  Software

  Om het uw bedrijf makkelijk te maken, zijn er softwarepakketten beschikbaar om bruikbare handvatten te bieden bij de salarisadministratie. Bovendien kunt u met behulp van deze software uw administratie toekomstbestendig maken. Slimme software past de gegevens en berekeningen namelijk automatisch aan bij eventuele veranderingen in wet- en regelgeving. Ook zijn dergelijke pakketten eenvoudig in te vullen, bij te houden en kan flexibele software uitkomst bieden bij grote fluctuaties in het personeelsbestand. Zo heeft u alles overzichtelijk gebundeld en speelt u in op mogelijke veranderingen.

  Wilt u meer lezen over het toekomstbestendig maken van uw salarisadministratie? Download dan nu het e-book ‘In vier stappen naar een future proof salarisadministratie’ door het bijgevoegde formulier in te vullen.

  Download

  In vier stappen naar een toekomstbestendige salarisadministratie voor het mkb

  Reviews

  «   Nieuwsoverzicht