Bel mij terug  FAQ

  Staat u vraag er niet tussen, neemt u dan contact met ons op.

   

  Houdt mijn accountant/boekhouder zich niet bezig met de sociale wetgeving?

  Een accountant houdt zich bezig met jaarrekeningen en loonaangiften, maar heeft vaak geen specifieke kennis van de sociale wet- en regelgeving. Hij zoekt en graaft bijvoorbeeld niet tot 5 jaar terug in uw personeelsdossiers naar alle mogelijkheden, actualiteiten en veranderingen. Voor een accountant is de sociale wet- en regelgeving een klein onderdeel van zijn werkzaamheden. Voor ons is het een dagtaak!

  Is het besparingsonderzoek sociale zekerheid echt ‘no cure no pay’?

  Jazeker, financieel adviesbureau Recura brengt een fee-percentage in rekening op het moment dat de besparingen voortkomen uit ons onderzoek. Bij het uitblijven van een financieel resultaat volgt er ook geen rekening.

  Hoeveel tijd en werk kost zo’n besparingsonderzoek sociale zekerheid mijn organisatie?

  Financieel adviesbureau Recura streeft ernaar uw organisatie minimaal te belasten. Na het adviesgesprek (duur: 30 minuten) treffen wij de nodige voorbereidingen. Voorafgaand aan ons onderzoek hebben wij de loonaangiftes, verzamelloonstaten, besluiten en beschikkingen gedifferentieerde premie nodig. Bij de start van het onderzoek bezoeken een of meer van onze adviseurs (afhankelijk van de grootte van uw organisatie) uw kantoor een halve tot een hele dag om zelfstandig de nodige documenten te verzamelen, zodat ook hierbij de belasting voor u minimaal is. Daarna werken de adviseurs het onderzoek zelfstandig uit en informeren u tussentijds over de status. Zodra het onderzoek is afgerond, volgt een evaluatiegesprek (duur: 60 minuten), inclusief een eindrapport en advies op maat.

  Wat is de gemiddelde looptijd van het besparingsonderzoek sociale zekerheid?

  De gemiddelde doorlooptijd van het onderzoek is 3 maanden. Wij streven ernaar de doorlooptijd waar mogelijk te verkorten. Wij zijn echter veelal afhankelijk van onder meer de Belastingdienst en/of het UWV, die een responstijd tussen 8 en 12 weken hanteren.

  Welk financieel resultaat kan Recura voor mijn organisatie behalen?

  Dit verschilt heel erg per bedrijf, omdat het afhankelijk is van het aantal werknemers, het personeelsverloop en de sector waaronder uw organisatie valt. Onze ervaring is dat van 90% van onze onderzoeken de uitkomst is dat er geld terug te vorderen valt. Zelfs bij 70% van de organisaties waar al eerder een ander bureau een dergelijk onderzoek heeft gedaan, behalen wij positieve resultaten.

  Maak een afspraak